Kun je zelf jouw koffiezetapparaat repareren

 

Kun je zelf jouw koffiezetapparaat repareren?

 

Als je een koffiezetapparaat hebt kan er soms wat mee gebeuren. Verschillende problemen kunnen zich voordoen. Je kunt een koffiezetapparaat op verschillende manieren proberen te repareren.

 

De pomp van je koffiezetapparaat vervangen

 

Je begint eerst met alle losse onderdelen. Deze ga je verwijderen en legt ze weg. Je draait nu alle schroeven los aan de achterzijde en de bovenkant. Nu ga je met behulp van een schroevendraaier die een platte kop heeft de bovenkant uit zijn positie drukken. Je kunt nu alle overgebleven zijdes verwijderen.

Let erop dat je het slangetje ook verwijderd. Je kunt de pomp onderaan je koffiezetapparaat vinden. Maak alle slangetjes en bedrading los die bevestigd zijn aan de pomp. Als je dat gedaan hebt kun je alle slangetjes en bedrading weer bevestigen aan een nieuwe pomp. Onthoud hoe die slangetjes allemaal zaten.

Je kunt eventueel ook een foto maken van de slangetjes en bedrading voordat je het losmaakt. Nu ga je het ene slangetje weer vastmaken aan de zijkant van het apparaat. Dan plaats je alle zijdes terug. Leg het apparaat op de zijkant zodat je de laatste zijde gemakkelijk weer kunt plaatsen. Zet de bovenkap weer op het apparaat en schroef alles weer vast en zet de onderdelen weer terug waar ze horen op het koffiezetapparaat.

 

De zetgroep verwijderen van je koffiezetapparaat

 

Je gaat eerst de binnenste zijplaat verwijderen. Je duwt nu de schakelaar omhoog zodat je de volledige zetgriep eruit kan halen. Je kunt hem dan ook gemakkelijk weer terugplaatsen. Je kunt zelf nu de zetgroep op dezelfde manieren terugplaatsen.

De veiligheidsmaatregelen wanneer je zelf gaat repareren

Als je zelf wilt gaan repareren houdt dan in de gaten dat je het apparaat van de stroom afhaalt. Zorg dat je handen goed droog zijn en gebruik altijd geïsoleerde handgrepen.

 

©2024 Groot aanbod, lage prijzen - Electro-Voordeel.nl | Privacy statement